Viper Alley - Dodge Viper Forum -SRT Viper - Reply to Topic
 
Go Back   Viper Alley - Dodge Viper Forum -SRT Viper » Viper Garage » SRT-8 Discussions » Anyone have a late-model 5.7 with cam probs?
» Live Feed « · War Room · Graffiti Wall · Arcade · Viper Blogs ·  

SRT-8 Discussions For the SRT-8 powered crowd

Thread: Anyone have a late-model 5.7 with cam probs? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Viper Alley - Dodge Viper Forum -SRT Viper forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
January 8th, 2015 04:05 PM
GTS Dean OK - the answer was the intake lifter for #5 somehow turned sideways and ground down the cam lobe. New parts installed and all covered under standard powertrain warranty - except for the engine oil.
December 23rd, 2014 04:44 PM
Hugh Jass Head was warped on my friends Ram. Did the same thing you described.
December 23rd, 2014 03:23 PM
MoparBoyy
Quote:
Originally Posted by GTS Dean View Post
What's the deal - did they not heat treat a batch of them after grinding?
not sure, but we had a rash of them for a while, doing 2-3 a day.
December 23rd, 2014 02:43 PM
GTS Dean What's the deal - did they not heat treat a batch of them after grinding?
December 23rd, 2014 02:25 PM
MoparBoyy I have replaced many 5.7 cams for the lobes on the cam wearing out, wanna replace all the tappets too while you are in there.
December 23rd, 2014 02:22 PM
GTS Dean Yeah, we were wondering if the MDS could be the issue, but my Snap-On scanner can't read that. At least no codes set.
December 23rd, 2014 01:23 PM
Dirtysocks I've had one with a bad mds solenoid, and one with a bad ecu on the mds circuit. Sounded like a typewriter almost. Oil changes are key on those.
December 23rd, 2014 12:31 PM
GTS Dean
Anyone have a late-model 5.7 with cam probs?

My son's 2010 Ram has a problem on moderate to heavy accel where it "lays down" starts missing and sets a MIL code for #5 cyl misfire.

We put new plugs in, and changed the coil pack but it didn't help. We can hear a tapping at #5 valve cover. Went to RAMforumz and searched for similar. A guy with a 2011 who described the same problem got blown off by the dealer. He pulled a valve cover and posted a short video clearly showing incomplete valve lift on #5.

I'm dropping the truck at my dealer on Friday to see what they figure out. Let's hope that 5/100 powertrain warranty does what it's supposed to do.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:54 AM.

vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
ViperAlley.com is in no way affiliated with Daimler Chrysler. Dodge, Viper, RT/10, the Viper logo and likeness are registered trademarks of Daimler Chrysler.
The contents of this site are owned by ViperAlley.Com and may not be used or reproduced without the express written permission of the Administrator.